събота, 5 януари 2013 г.

Статистика след първата сесия в Телерик

След като първата сесия от уроци в  Академията за безплатни уроци по програмиране на Телерик свърши, ходихме на изпити и нетърпеливо чакахме резултатите ето, че те вече са факт.

Ето и равносметката:
  • на изпита по HTML бяха записани 3616 курсисти, от които 1449 се явиха на изпит. До изпита бяха допуснати всички, които се обучават присъствено в академията, както и  онлайн участниците, които са предали всички домашни от курса. Изпитът беше под формата на тест с 30 въпроса и се проведе в зала Ентърпрайс. Изпитът се проведе в продължение на една седмица. 1337 курсисти са изкарали изпита успешно, а сред тях 778 колеги имат отличен резултат. Шампионът в курса е колегата Теодор Куртев.
  • за изпита по C# - част 1 бяха записани 3346 курсисти, а от тях 1119 се явиха на изпит. От тях близо 1000 души учат присъствено в академията и още около 120 онлайн участници, които написаха и предадоха всички домашни в срока, който беше зададен в студентската система. Изпитът по C# се състои от тест с 25 въпроса. Тези които показаха топ резултати на теста се явиха и на практически изпит, където трябваше да решат 5 задачи за 6 часа. Задачите трябваше да ги качат за автоматично оценяване в BGCoder и максималният резултат, който можеше да се изкара беше 500 точки или по 100 точки на всяка задача. 108 души успяха да покажат отлични резултати от трите изпитни дни ( 27, 28, 29 декември), като на ден се явяваха около 170-180 души. Курсът " C# програмиране - част 1" успешно преминаха 925 души, от които 360 показаха отлични резултати. В крайното класиране първенец отново е колегата Теодор Куртев.


От Академията никой не отпада! Тези, които не са се справили добре продължават онлайн, а 13 онлайн  курсиста има възможността да преминат към присъствено форма на обучение, защото през първата сесия са показали много добри резултати по всички критерии, както и на изпитите.

Е, след като първата сесия свърши вече е време за втората, която се надявам да е много по-успешна за мен и за всички, които посещават уроците. Нека да си пожелаем много повече успехи, изпити взети с отличие и много нови и интересни курсове, които да овладяваме!

Няма коментари:

Публикуване на коментар