събота, 15 декември 2012 г.

Най-търсените теми в Google за 2012


Търсачката на Google безспорно е най-използваната в целия свят. Технологичният притежава впечатляващо голяма база данни за това какво точно вълнува и интересува интернет потребителите. Съобщението „може би имахте предвид” е на моменти дразнещо, но търсенето не спира.

За да изгради по-ясна представа какви са най-големите интереси на хората, Google публикува подробна статистика, която разкрива кои са най-търсените и съответно интересни теми през вече отминаващата 2012 година. За период от 1 година потребителите са извършили общо 1.2 трилиона търсения на 146 езика.

Нека сега видим кои са най-търсените теми в Google за 2012 г :

На първо място се нарежда неочакваната новина за смъртта на Уитни Хюстън. Песента, която буквално счупи интернет – Gangnam Style – на южнокорейския рапър Psy се нарежда на второ място. Парчето счупи рекорда за най-много гледания в YouTube.

Баскетболистът на Хюстън Рокетс – Джереми Лин – е най-търсеният спортист на годината, веднага следван от звездата в плуването Майкъл Фелпс.

При изображенията – Google Images – най-търсените снимки  са на бой бандата One Direction. Селена Гомез и iPhone 5 също са сред най-търсените изображения.

Събитието, което е генерирало най-много търсения, е ураганът „Санди“. То е следвано от публикуването на голите снимки на Кейт Мидълтън и Олимпийските игри в Лондон.

В областта на технологии най-търсената информация е за iPad 3. След това се нареждат Samsung Galaxy S3 и iPad Mini.

При филмите „Игрите на глада” държат първото място, а след него е последният филм за Джеймс Бонд „Координати: Скайфол”.

В света на игрите – информация и изображения за Diablo 3 са най-много търсени.



Няма коментари:

Публикуване на коментар