четвъртък, 18 октомври 2012 г.

WinZip също получава интеграция с Облака

Облачната интеграция и възможностите за споделяне са сред основните промени в новата версия 17 на популярния архиватор WinZip, която според разработчиците е най-значимата актуализация на програмата до момента.


"Облаците" не просто са на мода в днешно време, но са вече съществена част от начина ни на живот и работа в Интернет, затова не е чудно, че вече буквално всичко от ИТ сферата се стреми към интеграцията с онлайн средата. От тази тенденция изключение не прави и масовият софтуер, а един от поредните примери в това отношение е последната версия 17 на популярния архиватор WinZip, която според разработчиците е най-значимата актуализация на програмата до момента.
Факт е, че последното издание на WinZip носи значителни подобрения, но основният акцент, според създателите на програмата, е интеграцията със социалните мрежи и големите уеб услуги за онлайн съхранение на файлове.




Това означава, че с WinZip 17 ще можете да управлявате, архивирате и достъпвате данни "в облака" от едно място. Директната интеграция с SkyDrive, Dropbox и Google Drive дава и възможност да защитавате информацията си чрез архивиране и шифроване (посредством AES 128 и 256-битови алгоритми), както и да я споделяте след това.

Както споменахме, възможностите за споделяне обхващат и най-популярните социални медии (т.е. Facebook, Twitter и LinkedIn), като за целта се използва онлайн приложението ZipShare.

Това обаче не изчерпва списъка с подобренията. WinZip 17 осигурява и някои нови опции за преоразмеряване на изображения, като има и вграден PDF конвертор за Microsoft Office документи. Освен това програмата вече дава възможност за поставяне и на дигитални водни знаци на снимките с цел предотвратяване на неоторизирано копиране. Подобрен е също външният вид на интерфейса, а инструменталните ленти вече се конфигурират автоматично в зависимост от контекста, т.е. съобразно, конкретната задача, която предстои да бъде изпълнена.

Разбира се, пълните подобрения можете да видите като изпробвате програмата лично. За целта разработчикът предлага нейна пробна версия в даунлоуд секцията на официалния сайт.

Няма коментари:

Публикуване на коментар