четвъртък, 18 октомври 2012 г.

Firefox версия 16 вече е достъпна за сваляне


… но от Mozilla препоръчват на потребителите да не бързат с даунлоудите, а да изчакат автоматичния ъпдейт заради открита в последния момент дупка в сигурността на новия браузър.



След кратък период на тестване, вчера беше обявена поредната версия на браузъра на Mozilla - Firefox 16.0. Този път нововъведенията не са много. В новата версия за Mac OS X например поддръжката за технологията за гласово управление VoiceOver е включена по подразбиране, появила се е предварителна поддръжка за уеб приложенията за очаквания скоро в завършен вид онлайн магазин Mozilla Marketplace, подобрена е JavaScript обработката, оправени са бъгове и др.


По принцип новата версия 16.0 на Firefox е достъпна за даунлоуд за Windows, MacOS и Linux от обичайното място, но от Mozilla препоръчват на потребителите да не бързат с даунлоудите, а да изчакат автоматичния ъпдейт. Причината - открита в последния момент дупка в сигурността на новия браузър.

Според днешна публикация в популярния онлайн ресурс Softpedia, сериозна уязвимост в чисто новото издание на програмата е накарала Mozilla да го оттегли от официалната уеб страница за даунлоуд (въпреки, че към момента на тази публикация не бяха забелязани проблеми с изтеглянето).


Няма коментари:

Публикуване на коментар