четвъртък, 18 октомври 2012 г.

Facebook потребителите станаха милиард


Това означава, че приблизително всеки седми жител на планетата ползва Facebook поне веднъж месечно. Но това е и само част от интересната статистика за работата на социалната мрежа.


Facebook отбеляза постигането на поредния чутовен етап от развитието си с изявление на основателя й Марк Цукерберг (Mark Zuckerberg), спорд когото ежемесечената аудитория на социалната мрежа е достигнала 1 млрд. активни потребители. Като се има предвид, че населението на Земята е около 7 млрд. човека, това означава, че приблизително всеки седми жител на планетата ползва Facebook поне веднъж месечно.
По повод достигането на 1 млрд. потребители администраторите на Facebook се похвалиха и с други интересни статистики, свързани с работата на социалната мрежа социалната мрежа. Така например, като цяло в социалната мрежа са регистрирани 140,3 млрд. приятелски връзки, публикувани са 219 млрд. снимки и са направени около 17 млрд. записи с гео-тагове. В същото време в социалната мрежа са достъпни около 62,6 млн. музикални композиции, които са били прослушани към 22 млрд. пъти. А от момента на появата си през 2009 г. бутонът Like е бил използван 1,13 трилиона пъти.Средната възраст на Facebook потребителите, които са се регистрирали в социалната мрежа през седмицата преди достигането на 1 млрд. активни, е била 22 години, а през същия период най-активни са били потребителите от Бразилия, Индия, Индонезия, Мексико и САЩ. Отбелязва се че такава средна възраст и подобна активност са били регистрирани и към момента на достигане на 500 млн. активни потребители месечно в мрежата. Средната възраст на сегашните регистрации обаче е малко по-ниска в сравнение с периода, когато активните потребители във Facebook са били 100 млн.

А в заключение, ето и една интересна сравнителна статистика за потребителите на най-големите социални мрежи от септември:


Няма коментари:

Публикуване на коментар